top of page

Activitat Hospital

De que tracta l’activitat?

L’activitat consistia en una col·laboració amb l’Hospital de Granollers, més concretament en la zona de pediatria, on hauriem de dissenyar, per grups, la decoració de certes habitacions, on cada grup s’ocuparia d’una d’elles. Per això, cop vàrem saber de què tractave, un altre dia, vàrem a visitar i observar algunes de les habitacions, fent fotos de les habitacions que tindriem cada grup per així després, segons l’espai que tinguessim, dissenyessim correctament.

El meu grup estaba compost per: la Maura Muñoz (B2AR2), Roberto Carlos Vallejos (B2AR2), jo, Alejandro Rosado (B2AR1), Adrià Vilaró (B2AR1), Mercè Fenenko (B2AR1), i Alicia Ramos (B2AR1).

I ens va tocar tocar dissenyar l’habitació de Cardiologia, tot seguint les pautes que ens van donar:

  • No fer cap dibuix que sigui violent o inciti a la violència/odi.

  • No dibuixar cap xumet o tenitna

  • Opciones de que dibuixar:

    • Coses abstractes​

    • Jocs per entretenir a les mares (ex.: sopa de lletres)

    • Coses que recordin a la llet

    • (Per la porta) sunami de llet

    • Mans i peus petits

    • Recrear quadres clàssics en forma de mares/lactancia (creació de l’home - capilla sextina - recreat amb mare i fill)

    • Abre amb mugrons

    • ja que als pacients de cardiologia els revisen amb les llums apagades per fer funcionar les màquines, podiem jugar amb allò i intentar dissenyar i dibujar alguna cosa que fos fàcil de veure per el pacient mentre està estirat mirant cap el sostre i amb les llums apagades mentre el doctor li fa proves.

I, a més a més d’algunes pautes o consells que ens vàren donar en l’hospital també, durant la primera classe després de la visita a l’hospital, l’Ares ens va donar de més; 

  • Estaria bé seguir una mica amb la temàtica dels anys enrera i que el Muc i la Ana, personatges representants de la zona infantil de l’hospital, apareguessin.

  • També, a partir d’una experiència de l’any passat, on un dels grups va decidir pintar tota una paret sencera i no va quedar gaire bé, era recomenable no tornar a fer-ho.

  • A partir d’un joc el qual consistia en pintar mitjançant tintes de colors i formes geomètriques, creant animals o altres éssers vius o objectes, agafat com a influència, haviem de fer més o menys el mateix, per així aconseguir un estil de dibuix similar entre tots els grups i que no sigui un caos total.

  • També, com a influència del joc, els colors havien de ser el Cian, el Groc, el Negre i el Magenta,i així, a l’igual que amb les formes, aconseguiriem un estil unitari.

  • No calia implir tot l’espai que l’hospital ens deixés manipular, només ho necessari.

  • Haviem d’intentar no fixar-nos únicament amb dissenya un disseny infantil, sinò que també dissenyar un disseny o una part d’aquest per els pacients més grans, ja que els pacients van des dels pocs mesos fins els 18 anys. 

  • Haviem d’intentar no complicar.-nos passa amb els dibuixos i no fer-li gaires detalls, ja que un cop manipulats (fent-los més petits o grans), no perdessin la seva forma.

  • Com dibuixar amb formes es una mica complicat, diversos detalls que no es poden fer amb quadrats o triangles, els podem fer amb una línea, com si estiguessim reseguint el dibuix amb un rotulador negre.

Un cop ja teniem totes les pautes donades, en les següents classes, aproximadament unes 6 o 7, més o menys, vem podem començar a treballar en el nostre projecte.

 

Però, abans d’això, unes quantes coses a dir del dia que vàrem anar al hospital:

  1. Totes les fotografies que vem fer de l’habitació de cardiologia i del  passadís de l’hospital, les vem penjar al Drive, creant una carpeta i compartint-la amb l’Ares.

  2. Mentre la visita pasava, i anàvem obserant l’habitació i les doctores ens anàvem dient consells o coses a tindre en compte, se’ns anaven passant ideas pel cap, ja que, va ser en aquells moments o les bases de ho que seria el nostre disseny, van aparèixer.

Primeres ideas:

  • Quan ens van dir que els pacients estarien mirant el sostre i amb les llum apagaden vàrem pensar en col·locar les típiques estrelles que teniem nosaltres de petits col·locades al sostre i que brillaven quan estaven les llum apagades i fer-lis veure que estaven observant un cel estrellat i no un sostre d’una consulta.

  • En una de les cantonades de l’habitació, sobre un calaix d’un petit armari, ens vem fixar que hi havien diverses juguines sobre una granja, amb els seus animalets i granjers. A partir d’aquesta i de la anterior, vàrem pensar en fer alguna cosa relacionada amb l’espai i una granja espacial.

  • També vàrem pensar algunes idees que fossin per els pacients més grans, ja que les dues anterior anaven més orientades al pacient infantil. Les ideas era jugar una mica amb jocs com ara el Minecraft o els SIMS, que eren jocs aptes per a totes les edats però que sobretot els joves ens podem sentir identificats per ser jocs que algún cop, la majoria ha jugat. 

  • O sinò, fer referències a dibuixos animats  o películes que miravem quan erem petits com ara Phineas y Ferb o High School Musical, entre d’altres. Ja que encara que es infantil, els joves grans els poden recordar bons moments de quan eren petits.

Pluja d’idees:

El primer dia de preparació del disseny, vàrem voler fer una pluja d’idees, per tenir-ne més, a part de les primeres idees que vàrem tenir el dia que vàrem anar al hospital. Aquestes idees van ser:

  • Sostre: Dibuixar un ambient de l’espai on es pugi veure una granja amb diferents animals (animals galàctis), aprofitant que ja de per si hi ha jocs de granja per l’habitació, i acompanyant als animals, uns autronautes del Muc i la Anna.

    • Això com a disseny per entretenir als nenes petits d’entre 0 a 6 anys​.

  • Amb els planetes els voldriem fer de tal manera que amb ell es pogués fer algun joc o simbolitzesin algún joc/videojoc, com ara: Mario car, Kirbi, Doraemon o Pokémon (copyright?).

Primers esbossos a paper i llapis:

Després d’haver fet una pluja d’idees i, conjuntament amb les del dia de l’hospital, vàrem començar a tenir cada cop les coses més clara de què era exactament ho que voliem fer. Per començar, teniem clar que voliem fer veure que l’habitació era com l’espai, on dibuixariem a animals galàctics, una granja de l’espai, i per poder fer-ho més entretingut, ens vem inspirar el joc de “buscando a Wally” i vem decidir que en el sostre hi estarien els animals i els planetes, de manera dispersa, i que entre els animals, hi haurien un o dos que serien diferents i que serien els que haurien de buscar els nenes petits. Per poder fer això, vem pensar que el Muc i la Anna es trobarien esperant per pujar al coet, i estarien observant al cel, en direcció als animals, i sobre d’ells, una bafarada on estarien els dos animals que haurien de buscar. I, el coet es situarió al costat del Muc i la Anna, i la granja-planeta, no estaria situada al sostre sinò que estaria situada una mica ayunyada per fer veure que es d’on el Muc i la Anna han marxat en dirrecció a la recerca dels animals, i que entre mig del camí, han fet una pausa, per observar millor.

Un cop vem tenir la idea més o menys clara, ens vem distribuir la feina:

  • La Alicia faria el Muc i la Anna astronauta i el planeta-granja.

  • La Maura faria els planetes amb les estrelles.

  • Jo faria el coet.

  • I per últim, els animals els farien entre el Roberto, l’Adrià i la Mercè.

    • El Roberto va dibuixar la vaca i el porc​.

    • l’Adrià va dibuixar el caball i el tot.

    • I la Mercè, va dibuixar el conill i l’ànec.

Els primers esbossos que vàrme fer els vem realitzar el mateix dia de les plujes d’iddes, i els podràs veure en la carpeta compartida del drive, en l’apartat “FOTOS D’ESBOSSOS”, però, d’aquests esbosos fets, els únics que vem poder portar al digital sense haver-los de canviar vàren ser al Muc, la Anna i els planetes. Això va ser degut a que haviem de fer un disseny unitaro més o menys entre tots els grups, i per això havien de ser més geomètrics, i tant els animals, com el coet i la granja-planeta els vem tornar a refer. Perquè en un principi els vem dibuixar amb un estil de dibuixos animats i no geomètrics.

Passar els dibuixos al digital i la capa de color:

Un cop vem tenir els dibuixos al llapis definitius ja només ens faltava pasar-los al digital i pintar-los. Així que això va ser ho que vem fer. En la segona clase, ens vem dedicar a pasar els nostres dibuixos al digital, excepte el Alejandro, qui li va pasar el coet perquè el passès al digital la Maura, ja que ell s’encarregaria de col·locar els dibuixos definitius ja pintats en les imatges del hospital.

Passar-los al digital va ser molt fàcil, ho més complicat va ser a l’hora de dibuixar, perquè al principi no sabiem que només podiem utilitzar els colors Cian, Negra, Groc i Magenta, sinò que pensavem que qualsevol color valia. Aixi que vàrem tindre que repetir la capa de color uns quants cops, perquè voliem fer una combinació d’aquells colors correcte, ja que pintar vaca per exemple només tenint aquells colors havies de pensar en quina combinació quedaria millor.

El temps que ens va portar passar els dibuixos i pintar-los va ser de tres classes més o menys. I, a l’igual que amb els esbossos, tots els dibuixos al digital i els mateixos però amb color, els podràs veure en la carpeta del drive compartida del hospital, en la subcarpeta “FOTOS ESBOSSOS”.

Els animals que vem dibuixar vàren ser: vaca, porc, conill, caball, toro i anec, sent el conill i l’anec els animals col·locats en la bafarada del Muc i la Anna perquè els nens els busquessin. Del conill i l’anec només tendriem una sola unitat, però dels altres animals, els repetirien per així omplir la zona de l’espai, conjuntament amb els planetes, i fer possible el joc de buscar els altres animals diferents i únics.

De planetes, la Maura també va fer una força varietat per col·locar-los al costat dels animals i donar més sensació de trobarse en l’espai. 

I  respecte el coet, en un principi tenia únicament una finestre, com podràs veure en l’esbos a llapis de la carpeta, però després li vem afegir dues finestres més pensant que en cada finestre li podriem col·locar els números 1,2 i 3, i col·locar el coet en la cortina desplegable, fent que tancada quedes el coet amb una única finestra, i oberta la cortina, es pogués veure el coet amb les tres finestres i els tres números, podent fer al enent que contés o invertar-se a partir d’allà algún joc qualsevol. Però al final no ho vem fer perquè no teniem cap fotografia que es poguès veure la cortina oberta i tancada, així que vem deixar de banda la idea i vem dibuixar única el coet amb les 3 finestres i sense cap número ni res. Un altre afegit del coet que li vem fer, va ser col·locar-li a tots dos costat com unes ales, per dónar més enfasi a la idea de volar (per l’espai).

CAPA DE COLOR:

  • Vaca: pintada de groc amb taques negres

  • Porc: pintat de color Magenta

  • Conill:  pintat de color Cian

  • Toro: pintat de color Magenta

  • Ànec: pintat de color Magenta

  • Coet, planeta-granja, estrelles i el Muc i la Anna: pintats amb tots quadre color. (Exceptuant pel vestit espacial, on vaig utilitzar un gris molt clar).

Ubicació dels dibuixos

 

A la quarta classe ens vem dedicar a debatre com col·locariem al final els nostre dibuixos i quina seria la composició final. I després de parlar-ho una estona vem arribar a la següent conclusssió:

  • El Muc i la Anna es situarien en la paret que queda davant de la camilla del pacient, i sobre d’ell, una bafarada que compartirien, on situariem al conill i  l’anec.

  • el coet es situaria en la porta que dóna al passadís interior en direcció a la dreta.

  • El planeta-granja es situaria en l’altre porta, a l’esquerra, que es situa al darrera de la doctora i el seu escriptori

  • i per últim els planetes, estrelles i els altres animals, es situarien en el sostre, de manera dispersa i ocupant una zona i no tot, ja que hi havien coses que no es podien tocar.

Dibuixos col·locats en les fotografies de l’hospital:

coet.webp
planeta-granja.webp
muc y ana.webp
techo.webp

© 2018 by Name of Site. Proudly created with Wix.com

bottom of page