top of page

 

Glossari:

 

Advergame: Pràctica d'usar videojocs per publicitar una marca, producte, organització o idea.

 

Angle d'enquadrament o angulació:  Es tracta del punt de vista o posició òptica amb la qual enfoquem l’acció que es representa.

 

​Animació: Procés que es segueix per aconseguir donar moviment a dibuixos o objectes inanimats a través de la projecció successiva de frames.

 

Anunciants: Aquells que desitgen comprar publicitat programàtica per mostrar els anuncis en l'inventari en línia disponible, sempre que aquest s'ajusti a les seves necessitats i requisits.

 

​Briefing: Document en el que l’anunciant inclou la informació que vol transmetre a l’agència de publicitat. Aquesta informació és vital per realitzar una campanya efectiva.

 

Càmera objectiva: Aquesta mostra l'acció des d'un punt de vista extern, un personatge que no participa a la trama o un espectador que es troba fora.

 

​Càmera subjectiva: Mostra l'acció des del punt de vista d'un personatge integrat en l'acció (punt de vista intern). Ajuda a entrar i enfatitzar amb el món creat en la ficció.

 

Camp: És tot allò que veiem a la pantalla perquè la càmera ens ho permet, depenent de l’enquadrament veurem una cosa o una altra.

 

Campanya: Sèrie d'actuacions per tal d'aconseguir un fi científic, comercial, polític, etc.

 

Campanya publicitària: Programació i realització d’una acció publicitària de conjunt valent-se dels diferents mitjans de difusió.

 

Comissari:

  -Elabora el discurs teòric de l’exposició i desenvolupa la investigació pertinent per dotar-la de contingut científic.

  -Confecciona l’índex de peces, obres o béns culturals que s’exhibiran.

  -Aporta la relació dels prestadors de les obres que s’exhibiran.

  -Supervisa els continguts dels textos de l’exposició i controla que en tot moment s’ajustin al discurs teòric.

  -Participa en l’elaboració del guió expositiu i en el disseny de l’exposició per tal de definir els recursos expositius, el ritme de l’exposició, els recursos estètics, etc

Comunicador: Persona que té una gran capacitat per a transmetre missatges, amb capacitat d'influència i de convicció.

 

Consumidor: Persona o organització que demana Béns o serveis a canvi de diners proporcionats pel productor o el proveïdor de bé o serveis.

 

​Consumidor potencial: Persona que accedeix a un determinat producte o servei després de concretar un pagament.

 

Contrapicat: La càmera està posicionada en direcció al cel per sota del personatge, a la vista el personatge és més llarg i gran.

 

Crític d'art: Professional que evalúa una obra seguint uns criteris estètics morals i polítics. Té molta influència a l'hora de valorar les obres i/o l'artista, les seves opinions i comentaris acrediten o perjudiquen la circulació i comerç

d'altres.

Croma: És una tècnica de postproducció que consisteix en substituïr una font d’un color pla (normalment verd i blau) per fotografíes o videos.

Curador: És un profesional capacitat per organitzar tota la porducció d'una exposició d'art profesional i fer possible la exposició, valuació, preservació i administració de bens artístics.

Efecte Vertigo: Tècnica cinematogràfica consistent en moure la càmera de manera que aquesta s'apropi o allunyi del subjecte mentre es modifica la distància focal de la lent, produint així la sensació de que el subjecte es manté estàtic dins el pla mentre el fons s'acosta o s'allunya

 

Elipsis: Es tracta ni més ni menys que d’un salt en el temps o en l'espai.

Escena: Unitat de narració de la pel·lícula

 

Eslògan: Frase relativament breu adoptada com a símbol o divisa d'una empresa o activitat, principalment amb fins publicitaris o propagandístics.

 

​Espot: Espai publicitari breu, propi de la radio i dels medios de comunicación audiovisuals.

Estereotips: Imatges mentals i construccions socioculturals sense base científica, fruit de l'herència cultural, d'opinions i prejudicis sobre determinades persones. Simplifiquen la realitat.

 

Enquadrament: És la forma en la que s'ordenen els objectes que apareixen dintre del quadre, osigui la composició.

Flashback: Tècnica que altera la seqüència cronològica de la història, connecta moments diferents i trasllada l'acció al passat.

Flashforward: Tècnica que altera la seqüència cronològica de la història, connecta moments diferents i trasllada l'acció al futur.

Fora de camp: El fora de camp és tot el que no veiem al camp, la part que la càmera no et permet veure però que d’alguna forma és part de l’escena.

Frame: O fotograma és cada una de les imatges que forma una seqüència. Quan hi ha una determinada freqüència d'imatges per segon s'aconsegueix generar una sensació de moviment.

Freelance: Activitat que realitza la persona que treballa de forma independent o es dedica a realitzar treballs de forma autònoma que li permeteixin desenvolupar-se en la seva professió o en aquelles areas que poden ser més lucratives i estàn orientades a tercers que requereixen serveis específics.

Happening: Esdeveniment artístic múltiple sorgida als 1950 que preten la participació

esponànea del públic, acostuma a ser efímer. Per aquest motiu els happenings normalment es presenten a llocs públic, trencant la quotidianitat.

Imatge de marca: Percepció de la identitat de la marca en la ment del consumidors i es pot definir com: “El conjunt de representacions mentals, tant cognitives com afectives, que una persona o un grup de persones té davat d’una marca o una empresa.


 

Instal·lació:  Manifestació artística que consisteix en la disposició de diversos elements, manipulats o no, en l'espai, tot superant els límits tradicionals del marc o el pedestal i implicant l'espectador

 

Instal·lació sonora: És una forma expandida de la instal·lació artística, en el sentit que inclou l'element del so i per tant l'element del temps. La diferència principal amb una escultura sonora és que una instal·lació sonora té un espai de tres dimensions i els eixos amb què s'organitzen els diferents objectes sonors no són exclusivament interns a l'obra, sinó també externs.

 

Logotip: Plasmació gràfica del nom d'una marca, títol, etc., fet amb un disseny especial que es reprodueix als rètols, anuncis, etc.

 

Marca: Identificació comercial primordial i / o el conjunt de diversos identificadors amb els quals es relaciona i ofereix un producte o servei en el mercat.

 

Màrqueting: Conjunt de tècniques destinades a planificar un procés de comercialització, per tal de Millorar la distribució i la venda de productes i de serveis

 

Mirada audiovisual: Tècnica en que es graben diferents plans d'una mateixa escena per tal de fer l'escena més entenedora.

 

Moviments lliures:  És quan la càmera es mou sense ordre.

Muntatge: Consisteix a ordenar i unir una selecció dels plans registrats, segons una estructura i una dinàmica determinada.

Muntatge altern: Dues o més accions que es produeixen en el mateix moment però en llocs diferents i que al final s'uneixen.

 

Muntatge dialèctic: Pretén que de dos plans successius en sorgeixi una idea, que no hi és en cap dels dos per separat.

 

​Paisatge sonor: Entorn sonor concret d'un lloc real.

 

Panoramica (moviment): Moviment de càmera sobre l'eix vertical o horitzontal.

Performance: Espectacle vanguardista moltes vegades amb un factor

improvisat que combina elements artísticas amb el teatre, dansa...

Picat: La càmera es situa per sobre de l’objecte o personatge, mirant al terra. El personatge es veu més petit i dona sensació d'inferioritat, inseguretat...

Pla nadir: En aquest cas la càmera es situa a sota de l'objecte en direcció al cel.

Pla Seqüència: Técnica que es basa en que la càmera no deixa de rodar durant un temps bastant dilatat.

 

​Poema objecte: Objecte d'ús quotidià (un barret, una cadira, una cullera...) esdevé un objecte poètic quan suggereix una doble interpretació. El poema sorgeix després d'aïllar o relacionar l'objecte amb altres objectes, és a dir, després d'entrar en el camp de la imaginació.

 

Profunditat de camp: Distància entre l'objecte més i proper i el més allunyat enfocat.

 

Publicitat emocional: Es dirigeix directament als sentiments dels consumidors

 

​Raccord o continuitat: Relació entre un pla i el següent en el muntatge. Sovint els diferents plans que componen una escena han estat filmats en realitat en diferents moments i per tant cal vigilar que hi hagi coherència entre ells en elements per no trencar la il·lusió de continuïtat en l’espectador.

 

Referent: Persona o cosa que és un punt de referència o model.

 

Remake: Adaptació d'una obra artística, una nova versió.

Segmentació: Acció d’analitzar i identificar els perfils de grups de consumidors que poden necessitar diferents productes o diferents estratègies de màrqueting.

 

​Stedicam: Nom comercial del primer sistema d'estabilització per càmeres de cinema i televisió permetent la presa de vistes al vol, en tràvelings versàtils, gràcies a un enginyós sistema d'arnès i d'un braç articulat.

 

Stop-motion: Tècnica d'animació que aparenta el moviment d'objectes estàtics per mitjà d'una successió d'imatges fotografiades, cada moviment del personatge està manipulat a mà.

Surrealisme: Moviment que proposa l'automatisme psíquic, mitjançant el qual hom pretén d'expressar de paraula, per escrit o de qualsevol altra manera, el funcionament real del pensament; es basa en els somnis i el subconscient.

 

​Target/ objectiu: Destinatari al qual pretén arribar un servei o un producte i les seves corresponents campanyes de difusió.

 

Transfocus: Canvi d'enfocament en un mateix pla d'un personatge que està en primer terme a un altre  que està en segon terme o viceversa.

Tràveling: Moviment de la càmera durant una grabació


Veu en off: Recurs en el cual no veiem a la persona que està parlant.

© 2018 by Name of Site. Proudly created with Wix.com

bottom of page